Sla over naar de inhoud

Hoe word je een burn-out specialist?

Burn-out specialist

Er zijn vele manieren om specialist of expert te worden. Voor mij komt het er op neer dat ik alle hoeken van burn-out zelf onderzocht heb. In milde vormen, maar ook zo heftig dat ik maanden niet kon werken. Omdat het behoorlijk hardnekkig was ben ik op zoek gegaan naar oplossingen en ik heb er vele geprobeerd. Ik ben gestopt met mijn werk als projectmanager en service-level manager in de ICT en ben natuurgeneeskunde gaan studeren. Van daaruit ben ik masseur geworden en manueel therapeut. Dat was nog niet het einde van mijn zoektocht. Ik ben een opleiding tot DofNA-coach gaan volgen en heb me verdiept in mentale processen en lichaam-geest geneeskunde en ben gestart met het onderzoeken van de LOA (law of attraction).

Elke opleiding, elke cursus of training, alles wat ik in boeken las of in documentaires zag ben ik toe gaan passen, op mezelf en op mijn cliënten. Zo heb ik in de loop der jaren mijn visie ontwikkeld op gezondheid en onze eigen invloed daarop. Het toepassen hiervan aangevuld met jaren lange ervaring heeft mij de burn-out specialist gemaakt.

burn-out specialist met een eigen methodiek

Ik heb geleerd hoe mensen kunnen STRALEN ongeacht de omstandigheden en invloeden van buitenaf. Ik heb ontdekt hoe je sterk kunt worden en in balans kunt komen en ook hoe je deze balans het beste in stand kan houden. Om kunnen gaan met tegenslag zorgt ervoor dat je steviger in je schoenen staat waardoor meer weerbaar bij de eerste de beste tegenvaller.

Dat wil niet zeggen dat je door het lezen van Gefeliciteerd met je burn-out een supermens wordt die altijd met goede zin en zelfverzekerd loopt te stralen. Tegenslag hoort bij het leven en niemand ontkomt eraan. Maar je hebt wel invloed op hoe je zelf met tegenslag om wilt gaan. Haalt het je neer of ben je veerkrachtig en buig je weer terug? Hoe steviger je in je schoenen staat, hoe veerkrachtiger je wordt en hoe sterker je staat wanneer het je eens tegen zit. Je zult ontdekken dat tegenslag je sterker maakt. Om kunnen gaan met tegenslag zorgt ervoor dat je het niet in je broek doet bij de eerste de beste tegenvaller en dat je niet bij de pakken neer hoeft te gaan zitten. Of misschien toch wel, maar nooit voor lang.

Mijn moeder leerde mij als kind: “Nee heb je, en ja kun je krijgen”. Met andere woorden, leg je je neer bij ‘Nee’, dan blijft het daarbij. Je kunt ook op zoek gaan naar ‘Ja’ en dan zul je het vinden. Dat is een mooie leefwijze en door mijn depressieve periodes, mijn stress en mijn burn-out, heb ik nog beter geleerd hoe waar het is.

Published inBlogBurn-outGelukkig

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *