Sla over naar de inhoud

Ingewikkeld!

Een relatiebreuk is altijd ingewikkeld. Eerst twijfel je aan je relatie. Later besef je dat je zo niet samen verder wilt. Je vertelt het je partner en jullie gaan uit elkaar. De processen die tot het beëindigen van je relatie leiden zijn ingewikkeld. Je komt onherroepelijk jezelf tegen. Al je verwachtingen en dromen, maar ook je zelfbeeld, alles gaat  op de schop. Je leven verandert drastisch wanneer je jezelf los gaat zien van de partner waarmee je verwacht had je toekomst te zullen delen. Dat geldt voor jullie beiden, of je de scheiding nu wel of niet gekozen hebt.

Pijnlijk
De pijn die gepaard gaat met afwijzing is onvoorstelbaar. Niet voor niets wordt echtscheiding tot één van de belangrijkste levenstrauma’s gerekend. Door de pijn van de afwijzing, krijg je de neiging om de ander eens goed laten voelen hoeveel pijn diegene jou gedaan heeft. Die voelt zich op zijn beurt ook weer afgewezen door jou. Zijn er kinderen bij betrokken, dan is het maar al te makkelijk om hen in de strijd te betrekken, als wapen én als excuus voor onverkwikkelijk gedrag. Ook zonder kinderen lukt het aanstaande ex-echtelieden als geen ander om elkaar pijn te doen tijdens hun scheidingsproces.

Kies voor je geluk
In mijn boek Gefeliciteerd met je echtscheiding komen de processen rondom het ontstaan, de ontwikkeling en het weer beëindigen van een relatie aan bod. Ik leg o.a. uit, dat als je weer gelukkig wilt zijn, je zelf het roer in handen wilt nemen. Het is belangrijk om te weten dat zogenaamde ‘gelijk’-strategieën niet werken. Natúúrlijk vind je dat je gelijk hebt, maar dat vindt je ex ook. De door jou in gehuurde advocaat zal ook jouw gelijk bevechten, daar betaal je ook voor. Pas echter op: wanneer je gelijk wilt hebben, kun je heel je leven druk zijn om achter dat gelijk aan te jagen. Maar het kan ook anders. Je kunt ervoor kiezen om in plaats van gelijk te hebben, geluk te hebben.

Verkwansel deze kans niet
In Gefeliciteerd met je echtscheiding staan tal van geluksstrategieën die je helpen om weer gelukkig te worden. Daarom ging je toch scheiden? Je was ongelukkig! Verkwansel deze kans op geluk niet. Laat de strijd om gelijk te hebben los en kies voor je geluk! Met de 7 stappen van de stralen-methode die in Gefeliciteerd met je echtscheiding beschreven staan gaat het je zeker lukken!

Marina Schriek

 

Lezing
Op woensdag 2 april a.s. organiseert KVO Lage Zwaluwe i.s.m. Vrouwen van Nu een lezing over dit onderwerp. De toegang is gratis. Voor meer informatie, klik op de link.

Marina Schriek is oprichter en eigenaar van ‘de opening’ in Lage Zwaluwe.

De Opening | burnout specialisten, helpt organisaties bij het terugdringen van stress-gerelateerd ziekteverzuim en is gespecialiseerd in preventie en behandeling van burn-out.

Marina geeft lezingen, workshops en (persoonlijke) trainingen over de kunst om je goed te voelen onder alle omstandigheden. Ze publiceerde in 2013 twee boeken:

Gefeliciteerd met je burn-out en Gefeliciteerd met je echtscheiding.
In deze boeken introduceert zij de stralen-techniek, waarmee je in 7 stappen weer leert stralen.

Klik hier voor het inkijkexemplaar van Gefeliciteerd met je echtscheiding.

Klik hier voor het inkijkexemplaar van Gefeliciteerd met je burn-out

 
Published inBlogGelukkig

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *