Sla over naar de inhoud

Introductie van Succesboeken.nl

Gefeliciteerd met je overgewicht is de meest recente uitgave van een van onze Nederlandse topauteurs Marina Schriek.
Het is haar 4e boek in de Gefeliciteerd met-serie.Gefeliciteerd met je overgewicht
Eerder heeft ze geschreven:Gefeliciteerd met je burn-outGefeliciteerd met je echt­schei­ding en Gefeliciteerd met je ontslag.
Marina heeft het vermogen om iets naars, een ver­ve­len­de situatie of iets negatiefs om te zetten in iets leuks, een positieve situatie of iets po­si­tiefs.
Als er één deur dichtgaat, gaan er twee nieuwe open …

Maar voordat we iets gaan vertellen over dit geweldige boek willen we eerst alle lezers bedanken voor hun support, bestellingen, tips, adviezen, emails, aanmoedigingen, etc. van de afgelopen 12 maanden.
We kunnen de meest prachtige boeken uitgeven (soms inclusief vertaalfouten, tikfouten, mis­druk­ken, etc), maar als we geen lezers/klanten heb­ben, hebben we ook geen bestaansrecht.
Nogmaals, dank en voor volgend jaar staan er weer prachtige, leerzame titels in de rij.

Terug naar het nieuwste boek: Gefeliciteerd met je overgewicht, waar we heel enthousiast over zijn, omdat het het overgewichtprobleem anders be­na­dert dan de meeste gezondheidsboeken.
Afgezien van de diverse goede voedingsadviezen is volgens de auteur de mindset het laatste puzzelstukje dat de overgewichtpuzzel compleet maakt.
Je kan nog zo gezond eten en leven, maar als je niet tevreden bent met je lijf en er stellig in ge-

looft dat een mooi lichaam zoals de natuur het bedoeld heeft niet voor jou is weggelegd, zal je altijd een uitdaging hebben.
In haar eigen woorden: “Ons lijf is er om ons te helpen een zo fijn mogelijk leven te leven en zet zich steeds zo goed als maar mogelijk is in om dat voor elkaar te krijgen. Op die specifieke manier die bij ons unieke lijf past. Wat gebeurt er dan wanneer ons lijf niet goed functioneert? Wat als het ons met symptomen en kwalen om de oren slaat? Ja, wat dan?
Zou het kunnen dat het lichaam met ons probeert te communiceren? Kan het zijn dat het lichaam ons dingen probeert duidelijk te maken?
Dat een kwaal geen afstraffing is, maar juist een bescherming?
Stel dat dat het geval is, dan zijn we flink verkeerd bezig wanneer we pillen, poeders en wat voor maatregelen dan ook nemen, om symptomen die ons niet bevallen weg te werken. Wat zegt het over je gezondheid als je last van aambeien hebt? Of maagzuur? Of hoofdpijn? Of griep? Of eczeem? … of overgewicht?
Heb je daar ooit weleens over nagedacht? Of greep je direct naar een zalfje, pilletje of kuurtje?
Kan het zijn dat je lichaam, dat zo z’n best voor je doet, zich een beetje in de kou gezet voelt en geen idee meer heeft in welke bochten het zich moet wringen om ervoor te zorgen dat jij eindelijk eens gaat luisteren naar wat het je te vertellen heeft?”

Het is duidelijk een andere benadering en gedachtegang dan de meeste mensen hebben. Lees hieronder verder over het boek.

Wij wensen al onze lezers veel wijsheid, een gezond en positief 2018 en voor nu een mooi, zonnig winter­week­end en mooie leer- en lees­mo­men­ten toe.

 

Gefeliciteerd met je overgewicht Marina Schriek neemt ons in het boek mee op een fysieke, maar bovenal men­ta­le ont­dek­kings­tocht.
We citeren een stukje:
“Door de economische be­lan­gen die stevig ver­stren­geld zijn in de ge­zond­heids­zorg en medische wetenschap is het daarom veel interessanter en lucratiever om aan symp­toom­be­strij­ding te doen, dan om de werkelijke kwaal te lijf te gaan.
Gelukkig heeft onze ont­dek­kings­tocht geen e­co­no­misch model en kunnen we gewoon vrij onze gang gaan en dat zullen we dan
ook zeker doen.
Ons vertrekpunt wordt dat ons lijf zo ingenieus in el­kaar zit en zo ongekend knap functioneert, dat het lichaam een natuurlijke wijs­heid bezit. Een wijsheid waar we tot nu toe te wei­nig oog voor hebben ge­had.

Het andere uitgangspunt is dat we erop vertrouwen dat ons lijf ons steeds zo goed mogelijk dient en er niet op uit is om ons lastig te vallen, te pesten of een hak te zetten met ver­ve­len­de kwalen, symptomen en defecten.

We zetten de boel op z’n kop door ervan uit te gaan dat wanneer er iets zo­ge­naamd fout gaat met het lijf, het niet om een fout gaat, maar om onbegrip tussen ons en ons lichaam.
Voor de westerse mens die opgevoed is met de me­cha­ni­sche zienswijze van een lichaam dat een soort machine is die met me­di­cij­nen en operaties in het ga­reel gehouden moet wor­den, is het weleens lastig om een goede sa­men­wer­king met het lichaam aan te gaan.”
Einde citaat van dit top­boek!
Published inBlog

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *