Sla over naar de inhoud

Echtscheiding, een emotioneel debacle met of zonder relatietherapie

Niemand die in het huwelijksbootje stapt verwacht na korte of lange tijd in relatietherapie te gaan of te kiezen om een einde te maken aan de relatie. Toch strandt één op de drie huwelijken. Dit is pas het topje van de ijsberg, want vele relaties die niet met een huwelijk bezegeld zijn en stuklopen worden niet meegenomen in de statistieken. Kan het jou dan ook zomaar overkomen, terwijl je nu nog meent gelukkig te zijn met je gezin? Is die kans voor iedereen 33,3%?

Zo simpel is het niet
Betere vragen zouden zijn: Hoe goed ben ik in relaties? Hoe belangrijk vind ik mijn persoonlijke geluk? In welke mate voel ik me verantwoordelijk voor mijn persoonlijke geluk en voor het succes van mijn relatie?
Want je kunt jezelf trainen om succesvoller te zijn op het relationele vlak en relatietherapie kan je daar wel bij helpen. Zelfs als je vindt dat je niets te klagen hebt, biedt het grote voordelen om je relatie-intelligentie te verhogen. Het is een soort verzekering die je voor jezelf afsluit. Sowieso word je er gelukkiger van. Je kans op een ongelukkige relatie neemt af, je zult succesvoller zijn op je werk,. Financieel zul je er wel bij varen. Je bent een betere ouder voor je kinderen. Jje krijgt er leukere vrienden door en je gezondheid wordt er beter van. Als je dan toch blijkt samen te wonen met een partner die niet meer bij je past zul je door het lezen en toepassen van Gefeliciteerd met je echtscheiding, je evenwichtiger omgaan met de breuk en is het eenvoudiger om de feitelijke (echt)scheiding te arrangeren.

Geldt dit voor jou?
Mocht je nu net in een enorme relatie-dip of erger nog een (v)echtscheiding verwikkeld zijn, wees dan niet getreurd. Tijdens een relationele crisis in je leven lijkt het of de wereld vergaat, maar uiteindelijk gaat het leven gewoon door. Achteraf ontdek je dat je sterker uit de strijd gekomen bent. Samen of alleen. Ook al kijk je terug op een nare periode, de crisis die je doorstaan hebt heeft je geholpen om persoonlijk te groeien. Het blijkt een stoomcursus om je voor te bereiden de rest van je leven. Tijdens de cursus leerde je dat je de moeite waard bent om gelukkig te zijn en van het leven te genieten.

Kop op!
Een relatiecrisis, groot of klein, is een felicitatie waard. In Gefeliciteerd met je echtscheiding beschrijf ik de anatomie van relaties, hoe je je relatie kunt verbeteren, ongeacht of je partner daar ook z’n best voor doet én hoe je los kunt laten wanneer het daar tijd voor is. Of je nu wel of niet in een relatie zit, en of dat nu wel of niet dé liefde van je leven is, gun jezelf het plezier van succesvolle relaties. Ga met het lezen van Gefeliciteerd met je echtscheiding in relatietherapie met jezelf of je partner.
Je bent het waard!

 

Marina Schriek

 

Klik hier voor het inkijkexemplaar van Gefeliciteerd met je echtscheiding.

Published inBlogGelukkig

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *