Sla over naar de inhoud

Wat is het leven toch mooi!

Nou ja, het is natuurlijk maar net waar je je op richt. De laatste weken ben ik druk bezig samen met het team studenten van de NHTV om de derde CleanDrinks editie in Breda te organiseren. Om me goed voor te bereiden heb ik de documentaire ‘Food Inc’ bekeken. Dat was er niet eerder van gekomen, maar nu kon het niet uitblijven.
Een absolute aanrader, maar kijk alsjeblieft niet ‘s avonds laat, zoals ik. Heel de nacht heb ik er van wakker gelegen. Ik ben me rot geschrokken!

Daarna ben ik begonnen aan het boek “Een pleidooi voor echt eten” van Michael Pollan. Dit boek wordt bij veel opleidingen voor voedingsdeskundigen op de literatuurlijst gezet en is dus echt verplichte kost voor wie voeding belangrijk vindt. Ik smul van dit soort boeken. Want hoewel ons huidige westerse voedingspatroon op z’n zachtst gezegd zorgwekkend is, is het zo fijn wanneer iemand als Michael Pollan een boek schrijft dat hoop geeft. Hoop dat het allemaal goed kan en zal komen en dat je maar een paar simpele regels hoeft te volgen om zeker te weten dat je gezond eet. Nog zo’n voedselheld Jamie Oliver zegt: ‘Je bent wat je eet’ en dus is wat je eet belangrijk.

CleanDrinks
Daarom gaat deze 3e editie over voeding. Om precies te zijn: het thema is ‘Voedsel & Verbinding’. Want voedsel zorgt ervoor dat we onze levenskracht behouden, maar voedsel is ook het middel bij uitstek om mensen met elkaar te verbinden. Samen eten is gezonder dan alleen eten. Echt waar, wetenschappelijk bewezen. Maar dat wisten we zelf toch ook al, want wanneer we iets te vieren hebben, dan eten we met elkaar. En niets is gezelliger dan met je geliefden de dis te delen en wat smaakt het eten dan goed! Ja, dan is het leven mooi…

Dus de focus is verlegd van zorgelijke ontwikkelingen in de voedselbranche naar hoopgevende aspecten die het ons nu en in de toekomst mogelijk maken op gezonde en duurzame wijze voedsel te nuttigen. Want op 20 april a.s. hebben we een prachtig programma:

  • Fishes-oprichter Bart van Olphen (www.fishes.nl) vertelt over duurzame visvangst, welke haken en ogen zitten daar aan
  • Phyllis den Brok van SlowFood Kempen-Meierij (www.slowfood.nl) legt uit wat Slowfood nou eigenlijk is
  • Laura Emmelkamp van Keet Smakelijk (www.keetsmakelijk.nl) zocht en vond manieren om kinderen gezond te laten eten en vertelt daar smakelijk over
  • Liesbeth van der Schoof introduceert Restaurant Blend in Tilburg (www.restaurantblend.nl). Dit restaurant helpt nieuwkomers in Nederland door leer- en werktrajecten.
    Voedsel is het bindmiddel voor een verscheidenheid aan multiculturele activiteiten.
  • Phyllis den Brok van Phliss (www.phliss.nl) presenteert het project ‘Mooie maaltijd in Brabant’, waar streekgebonden biologische producten gebruikt worden voor maaltijden in zorginstellingen.
  • Bessie Schadee van Gezonde Gronden (www.gezondegronden.nl) vertelt haar inspirerende verhaal over het omtoveren van stadse balkonnetjes in moestuinen, waarbij niet alleen kennis over gezonde voeding en het belang daarvan maar ook de sociale cohesie in stadswijken bevorderd wordt.

Overigens leuk om te vermelden: de laatste vier presentaties worden in Pecha Kucha format gegeven. Dat betekent dat de spreker 20 slides laat zien, die elk 20 seconden blijven staan. Dan is het klaar. Lekker dynamisch en het houdt de vaart er in. Dat is mooi want behalve sprekers zijn er onze sponsors die ons die avond van alles laten proeven.

Speciale vermelding voor Marion Pluimes, zij schreef samen met Antoinette Herzenberg het kookboek ‘De Kleine Vegetariër’ en won daarvoor de ‘Gourmand Cookbook Award’ voor het beste vegetarisch kookboek van Nederland 2010. Marion is aanwezig om haar boek te signeren. En vind je gesigneerde boeken leuk, dan zijn Bart van Olphen en Laura Emmelkamp zeker bereid om jouw exemplaar van hun boeken die avond voor je te signeren.

Ben je al enthousiast? Zet 20 april in je agenda en meld je even aan op www.cleandrinks.com. Plaats van handeling: Restaurant Zenza, boschstraat 86, Breda. Toegang gratis.

Ik zie je graag daar!

Marina Schriek – burnout specialist

Mijn bedrijf is gespecialiseerd in behandeling en preventie van burn-out. Ik adviseer ondernemers over manieren om hun ziekteverzuim drastisch te verlagen. Meer tips om ziekteverzuim te voorkomen, kun je via aanvragen. Wil je meer weten, kijk dan op www.deopening.nl.

 

Published inBlogGroen denken en doenZakelijk

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *